Galleriet arrangerer, med jævne mellemrum, artist-talk med galleriets kunstnere under overskriften “I snak med BAK”. Her kan du lytte til en uformel samtale og et dybdegående interview med omdrejningspunkt i kunstnernes værker og tilblivelsen af kunstværkerne. Igennem samtalerne deler kunstnerne deres indsigt i den kunstneriske arbejdsproces og hvilke materialer og teknikker der anvendes. De forklarer de temaer og motiver, der går igen i deres arbejde.
Efter præsentation af kunstnerens baggrund, uddannelse og karriere, gennemgår vi et udvalg af kunstneres værker. Vi kommer ind på historierne bag nogle specifikke værker, herunder udfordringer i processen af tilblivelsen af værkerne. Vi taler om form, farver og hvilke motiver og stemninger, der giver inspiration til skabelsen af kunsten. Herunder andre kunstnere, kulturelle bevægelser, personlige oplevelser eller samfundsmæssige begivenheder. Vi kommer tæt på kunstneres tanker, drømme og ideer fra skitse til færdigt værk.
Afslutningsvis drøfter vi kunstnerens tanker om kunstens rolle i samfundet. Refleksioner over egen udvikling som kunstner og fremtidige mål. Det er ligeledes muligt for publikum at stille spørgsmål og få dybere indsigt i kunstnerens tanker og arbejde. Det er et hyggeligt og intimt arrangement, hvor galleriet altid er vært med en lille forfriskning.
Naturen er en utømmelig kilde til inspiration og en evig kilde til kreativitet, der på mange måder og niveauer taler til os alle. Kunsten er at ”fange øjeblikket”, skyggen og lyset, der konstant skifter i takt med solen og skyernes vandring på himlen. Naturens landskaber fortolkes på mange måder af galleriets kunstnere i en lang række naturskildringer. Det uspolerede landskab – det temperamentsfulde landskab. De stærke kræfter naturen indeholder, som vi mennesker ikke har magten over – eller det stille landskab der giver os fred og ro i sjælen. Naturen har mange ansigter. Kunstens landskaber er ikke kun naturen gengivet fotografisk korrekt, men er i høj grad en fortolkning af det sete landskab. Landskabsmaleriet bliver derfor interessant for os som beskuer at gå på opdagelse i. For med hvilke øjne er billedet skabt ?